2015. április 7., kedd

Óvodánk sajátos arculata


Az óvoda szép természeti környezetben helyezkedik el, gazdag lehetőséget nyújtva a gyermek fejlődéséhez szükséges széles tapasztalatszerzésre. Ideális környezet a természetes életmód gyakorlására, a természettel való együttélésre. 
A nagy kert, a közeli parkok a városi életmódtól eltérő változatos tevékenységek, élmények megélésére nyújtanak lehetőséget.

Esztétikus, családias, tisztaságot sugárzó, biztonságot figyelembe vevő tárgyi feltételekkel, a gyermekek igényeit hangsúlyozó elrendezéssel várja a gyerekeket.
Az itt dolgozók hivatás szeretete a gyermek és a szülők felé szeretetteljes, bizalmat árasztó, mindenkit elfogadó, vidám légkört teremt az óvodai élet folyamán.
Neveléskultúránk a családi nevelésre épül, figyelembe véve az eltérő kulturális háttereket.


Gyermekeinknél figyelembe vesszük az életkori és egyéni sajátosságok eltérő fejlődés ütemét.
Az élet védelmére, mások értékeinek figyelembevételére, magyarságtudatra, hazaszeretetre, helyes viselkedéskultúrára, környékünkre jellemző hagyományok megőrzésére neveljük a gyerekeket.
A gyerekek fejlődéséhez szükséges pedagógiai igazodás a szabad játék és mozgás gazdag eszköz és tevékenységtárának sajátos eszközeivel kívánjuk elérni, a gyermeket megfelelően készítsük fel az óvodai életre.

Óvodánkba a jelentkezés a város egész területéről és a környező falvakból történik. A beíratott gyermekek felvételének feltételei, elsősorban akik nevelési célkitűzéseinkkel készségesen egyetértenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése